Päivitetty 7.1.2021:

Koronavirus aiheuttaa seuraavia muutoksia Kallion Musiikkikoulun toiminnassa:

Helsingin kaupungin ja koko pääkaupunkiseudun linjauksia noudattaen Kallion Musiikkikoulun kaikki opetus siirtyy 30.11.2020-31.1.2021 väliseksi ajaksi aikuisten opetuksen osalta etäopetukseen. Alle 20-vuotiaiden opetus jatkuu etäopetuksena ainakin 14.1 saakka. Sen jälkeen noudatamme 14.1 annettavia linjauksia.

Yksilöopetus

Yksilöopetus siirtyy 30.11.2020 etäopetukseen. Lähtökohtaisesti soitto-/laulutuntien ajankohdat pysyvät lukujärjestyksen mukaisina. Osa opetuksesta voi tapahtua videoina. Oma opettajasi ottaa sinuun yhteyttä ennen ensimmäistä etätuntia.

Musiikin varhaiskasvatus (Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu)

Musiikin varhaiskasvatus siirtyy 30.11.2020 lähtien etäopetukseen. Etäopetus toteutetaan pääasiassa videoina. Musiikkileikkikoulun vastaava opettaja Leena Untamala tiedottaa tarkemmin.

Mupe

Kaikki musiikin perusteiden ryhmät siirtyvät 30.11.2020 lähtien etäopetukseen. Opettajasi lähettää sinulle ohjeet/etätuntilinkin ennen ensimmäistä mupe-tuntia.

Bändit

Bändiopetus on toistaiseksi tauolla.

Rytmihyrrä

Rytmihyrrä-bändikerhojen opetus jatkuu osittain etäyhteydellä ja opetusvideoiden avulla. Osa tunneista siirtyy kevätlukukaudelle.

Kehorytmiikka

Kehorytmiikkaryhmät jatkuvat etäyhteydellä syyslukukauden ajan. Kevään tunneista ilmoitetaan erikseen.

Konsertit

Joulukuun konsertit toteutetaan videotallenteina ja etäkonsertteina.

TEKNIIKKA

Etätuntisovellukset

Koulun käyttämä etätuntisovellus on ensisijaisesti Zoom. Voit sopia opettajasi kanssa myös muusta vaihtoehtoisesta etäopetuksen muodosta.

Tässä vinkkejä etätunneille:

https://www.kallionmusiikkikoulu.fi/vinkkeja-etatunneille/

Ohjeet Zoomin lataamiseen, kirjautumiseen ja ääniasetuksien määrittämiseen (tietokone: mac/pc). Ohjeet on tehty Tuusulanjärven avoimessa musiikkikoulussa, mutta ne koskevat myös Kallion Musiikkikoulun etäopetusta Zoomilla. Erityisesti kannattaa katsoa ääniasetusten asentaminen, koska ne ovat soittotunnilla tärkeitä.

https://www.youtube.com/watch?v=aQhFxoMpLfY

Ohjeet Zoomin lataamiseen, kirjautumiseen ja ääniasetuksien määrittämiseen (kännykkä/tabletti)

https://youtu.be/WT3EgWy-pFQ

Pikaopas tunnille liittymiseen:

https://youtu.be/Cjbivbv6-XA

Äänenlaatu

Musiikin etäopetuksessa tärkeimmät tekniset asiat ovat verkkoyhteyden nopeus ja mikrofoni, jolla ääntä toistetaan opettajalta oppilaalle ja oppilaalta opettajalle.

Alla on muutamia esimerkkejä helppokäyttöisistä sekä puhelimelle että tietokoneelle sopivista mikrofoneista, jotka parantavat etätuntikokemusta:

Puhelimeen sopiva mikrofoni miniplugilla:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48815/gsxhx/Rode-VideoMic-Me-mikrofoni-puhelimeen

Puhelimeen sopiva mikrofoni lightning-liitännällä:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/4225/kkcth/Rode-VideoMic-Me-L-mikrofoni-puhelimeen?list=OZCYkRhwdc8hPMF3hwIw35dVMW5Dm3IiAIF8hkrr9ibNNga

Tietokoneelle hyvä vaihtoehto helposta ja äänenlaatua parantavasta mikrofonista USB-liitännällä (sopii sekä mac- että pc-koneisiin eikä vaadi erillistä äänikorttia):

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/58152/fstqj/Blue-Microphones-Yeti-mikrofoni-USB-vaylaan-hopea