Päivitetty 16.10.2020:

Koronavirus aiheuttaa seuraavia muutoksia Kallion Musiikkikoulun toiminnassa:

Musiikkikoulun tiloissa on lisätty puhtaanapitoa ja tarjolla on käsidesiä. Jos oppilaalla on tautioireita tai hän on karanteenissa, tunti pidetään etäyhteydellä. Jos opettajalla on tautioireita tai hän on karanteenissa, opetus tapahtuu etäyhteydellä tai tunnit siirretään myöhempään ajankohtaan.

Vinkkejä etätunneille kotioloissa

Jos opetusministeriö suosittaa lähiopetuksen lopettamista, opetus jatkuu etäyhteydellä. Tunnit pidetään silloin etäyhteyden välityksellä viikottain. Tunnin mitta on lyhyempi, jos opettaja järjestää sen lisäksi muuta materiaalia, kuten videoita tai oppilaan videoiden kommentointia ym.

Helsingin kaupunki on lähettänyt 9.10.2020 seuraavan ohjeistuksen taiteen perusopetusta antaville oppilaitoksille:

• jokainen oppilaitokseen sisään tuleva pesee kätensä.
  • käsidesiä tulee olla tarjolla
  • turvavälit täytyy järjestää
  • jokainen yli 15-vuotias käyttää oppilaitoksen tiloissa kasvomaskia, ellei ole tilassa yksin.

Tästä syystä:

Musiikkikoulun tiloissa oltaessa käytetään kasvomaskia. Vanhempien on käytettävä maskia tuodessaan lapsia tunneille ja jäädessään odotustilaan. Muskarissa mukana olevat vanhemmat käyttävät maskia tai visiiriä. Soittotunnilla yli 15-vuotias oppilas käyttää kasvomaskia tai visiiriä, mikäli se on soittamisen kannalta mahdollista.

Seuraamme tarkasti THL:n, opetusministeriön ja Helsingin kaupungin ohjeistusta sekä muiden vastaavien oppilaitosten tekemiä ratkaisuja ja tiedotamme muutoksista.

OPETUSHALLITUKSEN ANTAMA OHJE KASVOMASKIN KÄYTÖSTÄ:

THL suosittelee maskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tämän takia maskin käyttö on perusteltua vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa vastaavalla tavalla kuin muissa koulutusmuodoissa.

Kiihtymisvaiheessa maskin käyttö on perusteltua 15 vuotta täyttäneille. Leviämisvaiheessa THL suosittelee maskin käyttöä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien oppilaitokset yläkouluikäisistä alkaen.