Oppilaan opas

Päivitetty 15.8.2019

Tervetuloa oppilaaksi Kallion Musiikkikouluun!

Tässä muutamia käytännön ohjeita opiskeluasi varten.
Luethan myös ohjeet oppilaan poissaoloista ja tuntien lopettamisesta.

Soitto- ja laulutunnit

Tule tunnille ajoissa ja ota mukaasi kaikki tarvitsemasi nuotit ja muistiinpanovälineet. Älä tule tunnille sairaana. Jos sairastut ilmoita poissaolosta opettajalle mielellään etukäteen. Muista ottaa soittimesi mukaan tunnille.

Laskutus

Lasku lähetetään sähköpostilla alaikäisen oppilaan vanhemman sähköpostiosoitteeseen ja täysi-ikäisen oppilaan omaan sähköpostiosoitteeseen. Varmistathan, että koululla on käytössään aktiivisesti käytössä olevat  sähköpostiosoitteet.

Laskun lähettäjänä on Visma Netvisor -sähköinen laskutuspalvelu.  Lisätietoja voit lukea tästä linkistä.

Lasku lähetetään kaksi kertaa vuodessa lukukausikohtaisesti, syyslukukauden aikana sekä kevätlukukauden aikana. Syyslukukauden lukukausimaksu laskutetaan elo-syyskuussa ja kevätlukukausi joulu-helmikuussa.

Mikäli laskua ei löydy sähköpostista tarkista, ettei lasku joudu roskaposti-kansioon. Musiikkikoulu ei ole vastuussa asiakkaan sähköpostin toimivuudesta.

Ongelmien esiintyessä

Ole rohkeasti yhteydessä omaan opettajaan mikäli oppilas kokee opiskeluun liittyviä ongelmia. Opettajan on hyvä tietää, jos esimerkiksi soittomotivaatio on kateissa. Myös rehtori voi auttaa asioissa.

Ilmoittautuminen ja opintojen keskeyttäminen

Ilmoittautuminen tapahtuu aina koko lukuvuodeksi. Jos haluat lopettaa tunnit kevätlukukaudella, opinnot tulee irtisanoa kirjallisella ilmoituksella joulukuun loppuun mennessä. Sähköposti tai tekstiviesti riittää. Kesken lukukauden lopetetuista opinnoista ei palauteta lukukausimaksua.

Montako tuntia?

Opetusviikkoja on syyslukukaudella 15 ja kevätlukukaudella 15. Yksi viikoista on työpajaviikko, jolloin on mahdollisuus osallistua niin moneen työpajaan kuin ehtii ja pystyy. Lisäksi on oppilaskonsertteja ja matineoita, joihin kaikki oppilaat saavat osallistua. Alle 20-vuotiaille oppilaille lukukausimaksuun sisältyy vuosittain myös musiikin perusteiden opintoja ja erilaisia työpajoja, joihin ilmoittaudutaan erikseen. Yli 20-vuotiaat  saavat osallistua kursseille puoleen hintaan.

Kun opettaja on poissa tunnilta

Jos opettajalla ei ole sijaista, hän itse korvaa pitämättä jääneen tunnin.

Kun oppilas on poissa tunnilta

Tuntia ei korvata. Pidemmän poissaolon osuessa kohdalle, ole yhteydessä rehtoriin, Kaisa Saarikorpi p. 050 350 3755 tai kaisa.saarikorpi(a)kallionmusiikkikoulu.fi. Jos oppilaalla on lääkärintodistus yhtäjaksoisesta yli kuuden viikon poissaolosta, kannatusyhdistyksen hallitus voi pyynnöstä antaa tapauskohtaisesti huojennusta oppilaan lukukausimaksuun.

Miten opiskelun voi lopettaa

Jos haluat lopettaa soittotunnit tai ryhmäopetuksen kokonaan, ilmoita siitä rehtorille sähköpostilla kaisa.saarikorpi(a)kallionmusiikkikoulu.fi tai soittamalla p. 050 350 3755 tai täyttämällä Yhteystiedot sivulta löytyvä Yhteydenotto-lomake.

Ilmoitus opettajalle ei riitä lopettamaan opiskelua musiikkikoulussa.